Stijn Schenk


Ik produceer, schrijf en ondersteun grafische verhalen met uiteenlopende opdrachtgevers en partners.

ik ben zelf dus geen tekenaar.

De verhalen zijn er op gericht mensen zowel in hun hoofd als in hun hart te raken. De kleuren en lijnen leggen de emotionele bodum onder een verhaal.

Als organisatie socioloog  kijk ik naar eigenschappen en behoeften van groepen, systemen, verbanden en oorzaak-gevolg trekkingen. Ik heb een verleden in zowel de commerciele als de culturele hoek. En ben als manageren en producent binnen horeca, uitgaansleven en culturele organisaties verantwoorddlijk geweest voor marketing, communicatie en programmerings zaken. Daarnaast heb ik een groot aantal  festivals, evenementen en projecten geinitieerd en geproduceerd.  Binnen het onderwijs heb ik een aantal jaar Evenementen Management gegeven op het HBO INholland, waarna ik les methodes en boeken ben gaanschrijven.

In de beeldprojecten van The Graphic Story komen mijn kwaliteiten en ervaringen samen. Ik ben van  begin tot eind betrokken en zorg voor een inhoudelijk en gestroomlijnd proces.  Ik begeleid het proces, monitor de deadlines en zorg dat het resultaat voldoet aan de wensen en verwachtingen. 

Iedere opdracht is uniek, en iedere tekenaar heeft unieke talenten. Het is de kunst om deze zo te verbinden dat er magie ontstaat. Dat is wat ik met The Graphic Story nastreef.

Artwork: Aart Taminiau

Interview