Stijn Schenk


Ik produceer, schrijf en ondersteun beeld en beeldverhalen met en voor uiteenlopende opdrachtgevers en partners.

Ik werk daarbij nauw samen met verschillende tekenaars uit binnen en buitenland. Ik zelf ben dus geen tekenaar.

De verhalen zijn er op gericht mensen zowel in hun hoofd als in hun hart te raken. De kleuren en lijnen leggen de emotionele bodem onder een verhaal.

Als organisatie socioloog kijk ik naar eigenschappen en behoeften van groepen, systemen, verbanden en oorzaak-gevolgtrekkingen. Ik heb een verleden in zowel de commerciele als de culturele hoek. En ben als manager en producent binnen horeca, uitgaansleven en culturele organisaties verantwoordelijk geweest voor marketing, communicatie en programmerings zaken. Daarnaast heb ik een groot aantal festivals, evenementen en projecten geinitieerd en geproduceerd. Binnen het onderwijs heb ik een aantal jaar Evenementen Management gegeven op het HBO INholland, waarna ik les-methodes en boeken ben gaan schrijven.

In de beeldprojecten van Real Comics (voorheen The graphic Story) komen mijn kwaliteiten en ervaringen samen. Ik ben van begin tot eind betrokken en zorg voor een inhoudelijk en gestroomlijnd proces. Ik begeleid het proces, monitor de deadlines en zorg dat het resultaat voldoet aan de wensen en verwachtingen.

Iedere opdracht is uniek, en iedere tekenaar heeft unieke talenten. Het is de kunst om deze zo te verbinden dat er magie ontstaat. Dat is wat ik met The Graphic Story nastreef.

Artwork: Aart Taminiau

Interview